Stickad kudde

Igår ägnade jag en stor del av dagen åt att sticka och det var svårt att sluta när det blev dags att gå och lägga sig. Att sticka med två färger och lyfta maskor är verkligen roligt och det blir så fint! 
 
Målet var ett kuddöverdrag, och idag stickade jag färdigt och sydde ihop med det enda blåa tyget jag hade hemma, ett blåbärsmönstrat. Garnet skulle inte räcka till att sticka andra sidan också så det kändes som en bra lösning med tyg. Man kan ju ha båda sidor fram, beroende på vad man känner för. Inuti är en gammal soffkudde som jag tröttnat på.
 
Garnet jag använde är Novita Nalle. 
 
 

Kommentarer:

1 Luxxie - kreativt kaos och konstigheter:

skriven

Jisses vilken fin kudde det blev! Följde du något mönster, eller har du hittat på? Hur gjorde du för att den skulle passa kudden perfekt (så det blev rätt storlek lixom) ? :D

Svar: Tack!! Jag stickade en provlapp först för att veta ungefär hur många maskor som behövdes till kuddens 35 cm. Det blev ändå lite för brett i slutändan men det var ju bara att sy in så det gjorde inte så mycket :-) De olika stickteknikerna är från en bok som heter Sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor (finns på Garnet här i Gävle).
Malin Enros

2 2atickare:

skriven

Hej! Vilken fin kudde. Va härligt att se vad man kam hitta på med lyfta maskor. Nu är vi jätteglada. Vi vill gärna visa bilden på vår blog?
Lotta o Madelaine
2stickare

Svar: Tack!! Ni får jättegärna lägga upp bilden. :-)
Malin Enros

3 Carolina:

skriven

Vilken fin blogg jag hittade! Roligt med alla kreativa projekt! Älskar den där blåbärskudden! :)

Svar: Tack så mycket, vad roligt att du gillar den!
Malin Enros

Kommentera här: