Att inte få krama din lilla lurviga kropp igen

I morgon har det gått en vecka sedan vår lilla Muffe fick somna in, och det har varit en tung vecka. Muffe skulle ha fyllt tolv i maj, och nu orkade inte hans hjärta kämpa längre. 
 
Det blev en helg med så mycket gråt, prat, skratt och funderande om vartannat. Det finns hur mycket fantastiska minnen som helst, så mycket bus som han hittat på. 
 
Även om man vet att det inte fanns några alternativ och inga fler mediciner, så är det förstås svårt att acceptera det där med "aldrig mer". Att inte få lyfta upp hans varma kropp, inte få känna hur hans spräckliga mage alltid doftade lite sömnigt. Inte få se hans glesa hundleende igen och inte få känna på hans blöta nos som aldrig blev riktigt svart, hur mycket morötter han än gnagade i sig.
 
Jag har ju inte bott hemma på snart fyra år, och bara den saknaden har emellanåt varit väldigt stor. 
 
Det är förstås svårt att koncentrera sig på något annat när man helst bara vill sitta och titta på alla tusentals bilder som finns av vår lilla lurvboll. Och även om det känns längre bort nu när jag är tillbaka i Gävle, så blir man ju även här ständigt påmind om att han inte finns mer. Inte hos oss, men förhoppningsvis någonstans där det finns korv och morötter i överflöd. 
 
Hans hjärta hade haft det jobbigt en ganska lång tid, men det gick ändå så hastigt. Man kan inte förbereda sig. 
 
Tomt kommer det att kännas länge. Jag var elva år när vi hämtade hem Muffe, och den dagen hade vi nog ingen aning om vilken liten stjärna som följde med oss hem. Vi kunde inte fått en finare bästa vän <3
 
 

 
 

Regnbågströja

Det blir en aning sporadiskt bloggande här... Jag har hunnit med en del sen sist. 
 
Först och främst har jag stickat en till tröja, det är vad som tagit upp mest av min tid och tankeverksamhet, känns det som. Så himla roligt!!! Det tog lite mer än två veckor innan den var klar. 
 
Jag är jättenöjd. Kanske kunde jag ha stickat med 3 mm stickor istället för 3,5. Jag tror att jag måste prova sticka en till... Effektgarnet som jag har använt heter Kauni och det finns i många olika färger. Jag föll för det här regnbågsfärgade, har en tendens att fastna för sådant. Men det skulle vara fint med rött/orange också. 
 
Mönstret är förresten från Ravelry! Jag reggade mig där i december och nu har jag lagt upp lite bilder på mina projekt också. Garnet har jag beställt från Garnkorgen och Garnboa. Knapparna är från Garnet här i Gävle. Tänkte först att det skulle vara olika färger på knapparna som skulle följa färgskiftningarna, men det blev för plottrigt och barnsligt. Matta svarta passade bättre. Det är förresten väldigt tråkigt att sy fast knappar.