Stickar och sånt

Har börjat firabla på en ny grej, det blir stickat den här gången. Hittade ett mönster som jag verkligen gillar och det var inte lika invecklat som det såg ut. Så roligt!!! Det ska bli en present så jag får visa senare. Nu tog ett av garnerna slut precis, jag har beställt mer men vet inte om det hinner komma innan helgen, så kanske måste gå en sväng till garnaffären i morgon... Det är intressant hur beroendeframkallande det är, eller hur man nu ska beskriva det. Svårt att sluta i alla fall. Måste ju få utlopp för skapande-behovet i någon form.
 
Senaste helgen hade jag besök av syskon och syskonbarn och nu i helgen kommer nästa storebror och Carina upp en sväng, roligt med besök! Sen på måndag har jag bokat resa till Åland, blir där hela nästa vecka för lite jobb och allt möjligt jox. Bilen ska få gå i ide över vintern. :-( Skönt att det har varit lite varmare nu i alla fall så slipper jag förmodligen byta till vinterdäck.
 
 
Jag har ju skrivarveckor nu den här och nästa vecka, så inga lektioner och det är därför jag ska åka hem. Har jobbat på rätt bra med skoluppgifterna så jag har inte särsklit mycket kvar.
 
Ser så mycket fram emot att få krama Muffe, saknar honom så mycket!! Är avundsjuk på alla andra som man ser är ute och går med sina hundar, trots regnvädret... Nästa vecka ska jag också promenera!!
 
 

Mormorsrutorna

De senaste veckorna har jag ju virkat ett gäng mormorsrutor till en filt. Nu är den så gott som färdig. Virkade ihop den igår. Kanske skulle det behövas någon fin kant runt om också, eller så får den vara som den är. Nu känns det ganska tomt så jag måste väl börja med något nytt projekt. Har lite idéer...
 
 
Jag ville försöka få med hela på en bild, men färgåtergivningen på den undre bilden är mycket bättre. Filten består av 117 rutor och det här är vad som är kvar av de 20 nystan jag använt.
 
 

Tårta

Det blir inte mycket tecknat för tillfället nej. Inget alls egentligen. Jag kanske är den där typen som behöver pauser från det emellanåt, jag vet inte. Man kan ju intala sig... Idag hade vi i och för sig bild hela dagen i skolan och det var helt okej. Men det blir ju inte riktigt allt samma sak, även om det är skönt att få skapa lite. Vi pratar ju mycket om att man ska jobba för att minska prestationskraven och hur det är processen och skapandeglädjen hos barnen som är det viktiga. Men det gäller väl oss andra också... :-)
 
En tårta blev det i alla fall häromveckan, till ett födelsedagskort.