Stickningsinspiration

HIttade en stickningsbild på Pinterest som jag blev alldeles fast i. Stickat med någon sorts cross knitting-teknik? Så himla fint! Och garnet!!
 
Bilden är en länk till Pinterest.
 
Tänk att sticka en halsduk i liknande färg. Jag är överlag inte jätteförtjust i melerade garner men färgblandningarna som finns av det här garnet är helt fantastiska. Kolla bara här. Åh... Misti Alpaca heter det och är handfärgat i Peru. Det verkar finnas svenska återförsäljare också men inte lika många färger då. Ojoj...
 

Tatueringstisdag

I tisdags blev en riktigt spännande och lite utmanande dag på två sätt. På förmiddagen gymmade jag själv för första gången som jag ju skrev om tidigare att jag skulle. Det gick riktigt bra och det var så roligt!
 
På eftermiddagen blev det ännu mer spännande för då hade jag bokat tid för tatuering. På min arm sitter nu en liten katten Findus och hans höns-kompis. Jag var ganska nervös innan, för hur det skulle kännas, men det gick förvånansvärt bra och gjorde inte så ont som jag hade trott. Det var en ganska intressant känsla på något märkligt vis. Tanken är att det ska bli lite färg också så småningom.
 
Jag har bara suddiga mobilbilder från i onsdags men tänkte jag skulle visa i alla fall.
Det är Johannes Streith på Fifth Son Tattoo som gjort den och originalbilden är ju från en av Sven Nordqvists Pettsonböcker.
 
Jag är hursomhelst väldigt stolt över båda mina bedrifter den dagen! Det blev en väldig kick för självförtroendet med så mycket spänning på samma dag.

Ett litet syprojekt på fredagskvällen

Har länge tänkt att jag skulle behöva en ny tygkasse att ha till exempel till träningen och som extraväska till skolan osv... Har hittills använt en gammal med fult reklamtryck. Så igår kväll la min syster ut en symaskinsbild på instagram och jag kom mig äntligen för med att plocka fram min också. Hade känt ett behov av att skapa något hela dagen men alla teckningsförsök gick åt skogen. Som vanligt på senaste tiden...
 
Hursomhelst, så här blev väskan, sydd av några stuvbitar som blev över från ett par gardiner jag hade förut. En helt vanlig enkel och rak modell med plats för skor och vattenflaska samt andra nödvändigheter. Den röda fickan är mest som dekoration, den blev en aning sned men nog kan man ju ha någon liten pryl där i också om man känner för det.
 
 
Jag invigde den idag till friskis och den fungerade utmärkt. I torsdags tränade jag i gymmet för första gången, har tidigare bara gått på gruppträningspass. Idag blev andra gången. Adde hjälper mig att komma igång och det känns riktigt bra. Hoppas det går bra också sen i veckan när jag ska gå själv.
 
På tisdag ska jag dessutom göra något som känns oerhört spännande eftersom det är första gången för mig. Återkommer senare om vad och hur det gick...