Lite förnyelse

Ja det är ju alltid en omställning att "flytta", nu har jag varit i Gävle en vecka och börjar vänja mig vid det. Skolan startade lite grann i början av veckan, men segt som vanligt. Jag har kommit igång med träningen och det känns jättebra efter ett långt sommaruppehåll...
 
Känner att jag skulle behöva komma igång med någon form av skapande veksamhet också men har fastnat lite. Jag har ju knappt ritat ett streck på hela sommaren så inte undra på att det är ovant. Är lite sugen på att sticka något också. Kanske en tröja?
 
Under sommaren blev det lite kreativitet i alla fall. Jag köpte en pinnstol på en loppis på fastlandet som jag sedan målade i en härlig färg. Svårt att fånga den verkliga nyansen på bild. Skulle vara roligt att hitta fler loppis-stolar i olika modeller, för att sedan måla dem i samma färg.
 
 
Pappa skruvade ihop en hylla av gamla trådrullar och hyllplanen fick senare samma färg som stolen, men den får jag visa sen, kanske när den hittat sin plats på någon vägg...
 
Vi började måla lekstugan också, så himla knepigt att hitta rätt bland alla färger men slutligen blev den någon sorts Barbie-rosa, oj. :-)
 
 
Förra lördagen, dagen efter att jag kommit tillbaka hit, kunde jag inte vänta mer, utan åkte till Ikea och köpte en ny (prickig!) matta och bordet "Lövbacken" att ha TVn på. Det blev så bra!!
 
Blev sugen på bordet redan när det bara såldes i Älmhult (Var det, väl?), och blev så glad när jag fick veta att det numera säljs på alla Ikea.
 
Och mattan, den är prickig. Vad mer behöver sägas.
 
Nu ska jag pallra mig iväg på ett spinningpass som jag trampat omkring och väntat på i flera timmar redan.
Puss och kram!

Sommarvemod

De senaste veckorna har jag börjat se fram emot hösten och att återvända till Gävle. Längtat efter rutiner och allt runtomkring. Lite less på att jobba och tror att höstens kurs i skolan kan bli rätt kul.
 
Men så idag började jag känna ett visst vemod över att sommaren snart är slut. Någon sorts stress över att jag inte kommer känna att jag hunnit med allt jag velat. Sommarmånaderna har nog aldrig förut gått så snabbt förbi som nu. Jag följde med pappa ut till stugan idag och det var första gången den här sommaren. Det har bara inte blivit av tidigare. Jag plockade en liter blåbär, det fanns faktiskt en hel del trots att det varit torrt. Sen simmade jag och det var så skönt och uppfriskande, och så klart vatten! Nu vet jag inte om det ens blir fler gånger i sommar.
 
Men när det är varmt tillkommer ju någon sorts "måsten". Det känns som om man måste både det ena och det andra och det måste bli lyckat och trevligt. Måste vara ute och gärna bli brun. Samma måsten finns inte sen i höst och vinter och det ska bli skönt.
 
Det känns tråkigt att jag ska jobba nu inkommande vecka. Men i morgon blir det förmodligen lite loppis och kanske mer blåbärsplockning. Eller bad... kanske både och.
 
Men jag har ändå hunnit med rätt mycket den här sommaren och känner mig nöjd. På mina lediga veckor har jag gjort precis vad jag känt för och det har varit härligt. Jag har många fina stunder att tänka tillbaka på i vinter när jag äter blåbären... Till exempel i förrgår när Muffe följde med till Lemland hem till Addes föräldrar, och imponerade stort genom att stjäla en bulle. Det framkallade en del skratt i efterhand i alla fall. :-)
 
Bland blåbärsriset