Mysigt

För tillfället i skolan sysslar vi med lite dramagrejer, läskigt och väldigt roligt, och nästa kurs handlar om utomhuspedagogik så det börjar väl vara dags att införskaffa lite gummistövlar och sånt kanske. Blir roligt!
 
I söndags bakade jag bullar och myste. Den här lägenheten är verkligen just det, mysig. Särskilt på kvällarna när det skymmer, man får tända ljus (och hattlampan) och fika, öppna fönstret och lyssna på regnet. Så där typiskt klyschigt. Men jag gillar hösten. Eventuellt kanske jag säger något annat sen när jag inte har bilen här längre och måste cykla till skolan i spöregn. :-) Men just nu så.
 
På torsdag ska jag gå med Jenny på en konsert av Gävles symfoniorkester. Det blir spännande! Jag har aldrig varit på en konsert med klassisk musik innan. Som studerande får man gå gratis här. Fränt!
 
På fredag åker jag till Åland ett par dagar. Ska bli roligt (och mysigt) att krama dom där hemma, gå på skördemarknad, bunkra lite majskolvar och sånt. Och leverera en målning som blev klar häromdagen. Har skissat på en annan bild till och från i flera dagar också, det har gått ganska dåligt men så i förmiddags innan jag skulle till skolan fortsatte jag, och så kände jag hur det släppte. Det är ofta så, när jag börjar blir allt skräp men sen tar det sig... Skön känsla! Och ja, det blir ju allt annat än teckningar här just nu men jag kanske kan visa de här senaste när jag scannat dem, måste ta med dem till skolan och fixa det.
 
Och så några mysbilder för att illustrera det hela.
 


Ja, alltså sammanfattningsvis kan man väl säga att just nu är det mycket som klaffar. Jag har träffat en person som jag bara från ingenstans funkar underligt bra ihop med, och som gör mig så himla glad. Det gör ju att allt annat känns cirka tusen gånger lättare. Äh, jag vet inte hur jag ska uttrycka det riktigt.
 

Hattlampa

Hej!
 
Tänkte visa vad jag nyss pysslat ihop. Såg samma grej på en annan blogg någonstans och eftersom jag hade en utklädningshatt liggandes så blev jag sugen på att testa. Kapade sladden eftersom den var för lång men den ryms fortfarande inte in grejen som ska täcka sladdarna så jag måste ta av den ännu mer men... så här ser det ut nu. Mys!!
 
Jag gjorde några lufthål på ovansidan och så ska jag lägga i en lågenergilampa, det lyser för dåligt med en vanlig 25 watt, och jag vet inte hur det är med brandrisk och så... det blev lite varmt men inte så farligt.
 
Det känns som om den här helgen går i tema Åland även om jag befinner mig i Gävle. Igår kväll var Jenny här, vi lagade mat och det var riktigt mysigt. Två högstadiekompisar kikade förbi en sväng också. Och idag ska jag träffa ännu en ålänning...
 
Ha det fint!

Finsittingsklädd

Det är första september idag. Märkligt.
 
Igår var det dags för nollningens avslut, finsittingen. Det blev en fin kväll, kan man säga!
 
Jag poserade lite i hallen innan det var dags att traska iväg till bussen i regnet.
Nä, nu ska jag ta tag i mitt liv och göra något vettigt av den här dagen, försöka i alla fall. :-)