Skisser här och där

I morgon är det måndag igen. Men det här har alla möjligheter att bli en bra vecka för vi kommer ha handledning i bilderbokskursen, spännande. Det är lustigt hur en kurs som man sett fram emot så mycket kan kännas så svår. Kanske för att förväntningarna och kraven på en själv blir högre än vanligt då.

Det har blivit för lite målande på sista tiden. Bara skisser hit och dit. MASSOR av skisser och papper i en enda röra överallt. Skissandet kan vara roligt, när man märker hur bilden liksom växer fram undan för undan och ÄNTLIGEN börjar se ut som det man vill och har tänkt sig. Då blir man glad i magen. Men det är frustrerande när man börjar på papper efter papper och allt blir SKIT och man undrar vad det egentligen är man sysslar med. Jamen typ. Att rita är ju bland det bästa som finns men ibland blir man lite gnällig över att man skaffat sig det här intresset eller vad man nu ska kalla det. Eller skaffat sig? Det bara BLEV ju så. För hur skulle det va om man inte ritade alls? FRUKTANSVÄRT TRÅKIGT är svaret.

Jag längtar väl efter färg bara. Redan när jag börjar skissa föreställer jag mig hur jag börjar färglägga bilden... För då är bildens upplägg klart! Då behöver man "bara" fundera över val av färger. Skönt.


Den här bilden är väl egentligen helt irrelevant. Men jag ser ju glad ut i alla fall!

Höstkängor med knarr

Häromdagen smög jag in på Din sko och provade en sån här känga... Glansig och fin. Men kanske lite knarrig. Kanske måste prova en gång till. Dragkedjan i mina nuvarande kängor har fått lite fnatt. De här skulle göra min höst lite gladare tror jag. Kul med rött.

Soppa är grejen

Jag insåg nyss att det är soppa som är grejen. Jösses (!!) vad snabbt det går. Jag lagade potatissoppa ikväll och det blev finemang och gott. Just nu känns det mest tråkigt med matlagandet, mn jag blir alldeles snurrig och deppig om jag inte käkar ordentligt.

I alla fall, linssoppa brukar jag göra ibland också men nu måste jag leta upp fler recept på soppor och så ska jag äta soppa hela vintern sen. Ungefär. Går matlagningen snabbt får man mer tid för till exempel bakning och det är ju suveränt. Fint med mackor till soppan.

Jaja det var dagens matsnack. I helgen var jag på Åland. Vi gick på skördemarknad och så kramades jag med Muffe. Det var ledsamt att åka igen och när man ser andra som är ute och promenerar med sina hundar så tänker man att jag vill ooockså gå på mysiga promenader fast man vet att det är ganska motigt för det mesta att ta sig ut i höstmörkret. ;-)


Bilden är gammal som gatan eller i alla fall från i våras tror jag.