Måndag

Har sovit från och till både på färjan och bussen idag (var på Åland i helgen), men är fortfarande trött. I Tierp var det snö men i Gävle är det bart på marken ännu. Det är rätt skönt, då slapp jag promenera hem från bussen och kunde cykla till Willys också. Nu måste jag ta tag i en skoluppgift.

Här är en porträttkarikatyr av Linda.

Just nu

Det är bara dumt att släta över och låtsas som att allt är jättekul när det inte riktigt känns så. Samtidigt vill jag verkligen inte vara någon glädjedödare och sprida negativ energi. Grejen är den att jag har lite motivationsproblem vad gäller tecknandet och skolan just nu (som ju är synonyma i princip). Det känns lite tråkigt eftersom jag verkligen borde ta vara på tiden nu när det snart bara är ett halvår kvar av utbildningen.

Men! Alla har vi ju våra upp- och nedgångar. Det har väl sina orsaker och grunder. För mig tror jag att det handlar mycket om framtidsfunderingar. Jag trivs bäst med planer och kontroll och nu har jag helt enkelt inte det.

En av grejerna vi sysslar med i skolan just nu är en karikatyruppgift, vi ska göra flera olika sorters bilder föreställande samma person, här är någon sorts ansiktsstudie av mitt offer. En relativt känd tv-profil kan man väl säga.