Hattifnattigt

Är på Åland. Färjan jag hade tänkt åka med igår gick inte, och nu när kollade tidtabellen för bussen jag skulle ta på fredag när jag åker tillbaks till Gävle så går det inte någon buss den dagen. Haha! Maximalt med tur. Det blir inte som jag tänkt men jag är tillbaks i Gävle på fredag i alla fall, några timmar senare.


En hönshjärna.

Lite fika (igen) och mat

Jag bakade här någon dag i förra veckan. Hittade det här (länk) enkla receptet på vanliga chokladkakor och det blev riktigt gott. Jag har ätit alldeles för många. Det är så mysigt med småkakor ju.

Det är ganska många vegetarianer i min nuvarande klass och jag blev lite inspirerad i helgen. Så eftersom man inte kan leva på endast kakor (I wish), provade jag att göra quornfärssås, det blev verkligen jättegott och jag vet inte varför jag inte har testat det tidigare. Jag använde ungefär det här receptet men bytte ut kryddorna mot de jag hade hemma. Det blev mycket dessutom. Gårdagens middag och fem matlådor. Finemang.


Igår medan jag fikade tittade jag på ett avsnitt av Mumin. Jag gillar både den ursprungliga Mumin av Tove Jansson och den japanska varianten. Det finns ju så mycket. Serier, bilderböcker, filmer.

Räven Ruben

Eller vad det nu var han skulle heta. Gröna stövlar har han i alla fall.

Jag hade tänkt gå till skolan nu på morgonen men blev hemma och målade istället. Nu ska jag äta lunch och sen blir det skolan.