Akvarellasken

Hej! Nu ska jag visa min akvarellask tänkte jag. Har hört påstås att den är lite rörig och smutsig, förstår inte vad som menas med det... Det kan ju tyckas att jag borde rengjort den inför fotot men äh, det är så här den brukar se ut när jag målar. Asken i sig är många år gammal och kommer från Winsor & Newton. Jag har ganska dålig koll när det gäller märken men många av färgerna är ju utbytta mot lite av varje. Och på kortsidorna har jag några större kakor.


Det här är min favoritpensel, den kommer från märket Raphael och jag har använt den i många år, därför har den blivit lite sliten och sprucken nu. Den kan hålla mycket färg och vatten, man målar alltså rätt mycket utan att behöva ta ny färg och mer vatten. Dessutom kan man måla både smått pillerill och lite större. Men till stora ytor är det bra med en tjockare pensel såklart.


Det  var det, nu ska jag ut med hunden, så här fin är han idag, alldeles nyklippt.

Burkpyssel, den bästa sortens pyssel

Nu ska jag visa er något som jag tyckte var mycket fiffigt. Idén kommer från den här pysseltidningen, 101 nya idéer heter den passligt nog.
Så här fundersam såg jag ut när jag började.


Plocka fram några gamla burkar, till exempel såna som datumet har gått ut på, eller typ bönor som ändå smakar illa. Om innehållet är gott går det bra att äta upp innan man börjar greja.


Vänd burkarna upp och ner och öppna med en konservöppnare. Lämna alltså ovansidan med den riktiga öppnaren kvar. Töm ut innehåll och diska ur. Ta bort pappret.


Jag och mamma använde gamla tapetböcker men i tidningen tror jag de hade scrapbookingpapper eller liknande. Man kan använda bårder också. Mät burken och klipp till en passlig bit! Vi använde tunn dubbelhäftande tejp, det gick väldigt smidigt.


Så här blev den. Om man vill kan man ju lägga något i burken och limma fast en rund bit av stadigt papper under, och ge bort som present. Då får mottagaren öppna den precis som en vanlig konserv. Sen kan man använda den som exempelvis pennburk!


En liten till!